Facultatea IETI este mândră că a fost partenera Asociaţiei Banat IT, alături de Oradea Tech Hub şi Primăria Oradea şi a ajutat la organizarea ediției orădene a HackTM ce s-a desfășurat în Sala de sport a Universității din Oradea și s-a bucurat de participarea a aproape 100 de pasionați de IT.



Timp de aproape 50 (cincizeci!!) de ore, de vineri 5 aprilie 2019 până duminică 7 aprilie 2019, cele 22 de echipe au lucrat la proiecte precum grădinărit automatizat, sistem de rezervare de săli de sport, agregator de evenimente, aplicații de gestiune a comenzilor la restaurante sau de scanat bonuri fiscale și multe altele. Ca la orice HackTM, toți "hackerii" au beneficiat de rezerve de cafea, apă, suc, burgeri, sandwichuri, practic de tot ceea ce au avut nevoie pentru a rămâne concentrați pe toată durata hackathonului. Unii au decis chiar să doarmă la locație.

Participanții au fost studenți și angajați în domeniul IT din Oradea, dar și din Timișoara, Arad, București și studenți străini. Vârsta medie a participanților a fost de 23 de ani, iar cel mai tânăr participant a fost un elev de 10 ani din Timișoara.



Premiile au fost acordate de un juriu format din specialiști în programare, profesori universitari, designeri și reprezentanți ai sponsorilor, dar și de votul publicului. Au fost desemnate următoarele premii:
- Cel mai bun design: din echipa "Ansamblul Tehnologic Pădureni" - Fagadar Cezar, pentru Glove, proiectul care ajută la planificarea și urmărirea activităților de grădinărit.
- Cel mai bun proiect software: echipa Team[Teamname], care a dezvoltat ochelari de realitate augmentată pentru a putea scana şi identifica automobile (marcă, an construcţie, etc).
- Cel mai bun proiect hardware: echipa RescueBot, care a construit un robot echipat cu senzori şi care poate pătrunde în clădiri în situaţii de urgenţă, cum ar fi incendiile.

Marele câştigător al HackTM a fost o echipă orădeană cu proiectul Digiflare. Prototipul Digiflare este o dronă echipată cu tehnologie LoRaWan şi e destinată găsirii rapide a accidentaţilor în zone fără semnal GSM. Echipa Digiflare este formată din Teodora Husar, Cornea Mihai, Gavruta Sebastian, Nilgesz Arnold, Mihai Husar şi Sergiu Capanoaia. Felicitări!



Două dintre echipele participante au decis să lucreze la proiecte propuse de Primăria Oradea: o aplicaţie de rezervare a sălilor de sport şi terenurilor de tenis disponibile în instituţiile din oraş şi un agregator al evenimentelor din oraş. Le urăm succes în continuarea dezvoltării aplicaţiilor!

Facultatea IETI va fi şi pe viitor un partener de nădejde al Asociaţiei Banat IT.